marți, 29 ianuarie 2013

Despre calatorii



Aproape 2 ani de cand nu am mai scris nimic aici. Sunt foarte uimit de faptul ca printr-un mod miraculos, dintr-o data, am un chef nebun de a scrie. Ce? Orice.
As putea incepe cu faptul ca ma aflu in ultimul segment al unei excursii care a implicat 4 zboruri, o plimbare la Roma si pe final o vizita intr-unele dintre cele mai frumoase orase din Romania: Cluj si Sibiu.
Buuun si ma intorc acasa… cu autocarul :(. De-ar fi un avion prezent la fiecare evadare, nu m-as dezlipi de el niciodata. Nu cred ca o sa ma satur vreodata sa vad cum creste numarul de zboruri pe care le-am facut ( FlightMemory ).
Ma uit si vad… pana acum sunt 79 si daca le mai adaug pe cele 4 din excursia aceasta, ajung la 83 - inca 17 si se implineste centenarul. Mi-as dori tare ca pe al 100-lea sa nu-l uit vreodata, sa pornesc pe drumul meu “mai nu stiu cum” si sa simt cu adevarat a 100-a decolare. 
Astazi, trecand pe langa aeroportul din Sibiu, l-am vazut pe YR-BAN, un Boeing 737-400 care venaea de la Stuttgart. A fost de ajuns ca sa imi trezeasca o pofta nebuna de a zbura din nou.
De la una la alta, va spuneam ca am fost in Cluj. Nu stiu cum reuseste “inima Transilvaniei” sa-mi aduca aminte de fiecare data de ce iubesc sa stau acolo, poate oamenii? tramvaiele? aerul? lucrurile pe care le redescopar cu placere de fiecare data? amintirile de tot felul de pe strazi intamplatoare? Oricare ar fi raspunsul, pe care marturisesc sincer ca nu-l stiu, eu voi reveni cu placere in acel loc perfect pentru a evada de la stresul din capitala.
Despre Roma? Pai a fost soare si cald. Nu, nu… nu intelegeti: CALD! Am reusit sa ma plimb pe jos ca intr-o zi frumoasa de primavara, prin niste cartiere linistite, am baut o bere buna, am mancat pizza de la un butic din coltul strazii si m-am delectat cu o inghetata excelenta. Pentru aceasta iubesc Italia si deja cred ca ar trebui sa imi planific urmatorul zbor :)
Intre timp ne apropiem de Pitesti si in 2 ore cea mai mare urba a tarii va pune stapanire pe programul meu si in mod surprinzator nu regret acest lucru, mai ales daca satisfactiile vor fi pe masura.
Inchei pe ritmurile linistitoare ale piesei “Miruna”, pe care tot o ascult de ceva vreme…
 
P.S. Mi-e dor de vara...

2 comentarii:

Corina spunea...

Bun venit inapoi, dar sper sa calatoresti si sa ai aventuri cat mai des, sa ajungi curand la 100 zboruri! :D

ady spunea...

:D tuturor ne e dor de vara . Sper ca centenarul ala de care zici sa fie unul cu adevarat spectaculos. Sa il planifici din timp, sa fie ceva de neuitat.