luni, 27 iulie 2009

Evadare ! (partea a doua)

In articolul precedent va povesteam despre prima saptamana din concediu.
Dupa ce m-am acomodat cu limba noastra, am decis sa fac si un tur de tara, in saptamana ramasa.

Cu scopul final al unei calatorii in interes de serviciu la Timisoara, am pornit spre prima destinatie: Manastirea Putna.
Din Targoviste am plecat 3 iar de la Putna am ramas doar doi deoarece un fost coleg urma sa petreaca o saptamana acolo.

Am fost fascinat de cat de frumos poate fi am luat micul dejun alaturi de un grup de aproximativ 60 de persoane la o masa imensa langa Manastire.
In continuare am plecat spre Piatra Neamt unde am fost trezit la realitate de o durere cumplita de masea, atenuata de niste antibiotice.

In orasul de la poalele Ceahlaului am avut parte de o companie extraordinara: grupul de prieteni de acolo. Timp de doua zile, am gasit noi zone interesante ale orasului precum si am urcat pe jos si am coborat cu telegondola de pe dealul de langa oras.

Cu parere de rau ca trebuie sa plecam, ne-am luat ramas bun si ne-am intors in Suceava, unde am luat o masa copioasa in stil moldovenesc ce cuprindea o ciorba Radauteana (dupa mine, cea mai buna ciorba) pe care o recomand oricui.

Ne-am plimbat un pic prin oras si am ajuns la Aeroport unde am fost imbarcati in cursa catre Cluj, unde am ajuns dupa 30 de minute de zbor.
Aici am fost primiti de un prieten pentru a putea face un dus (multumim!) si ne-am plimbat printr-un mall.
Ajunsi la gara, am avut parte din plin de serviciile CFR, avand o intarziere de 120 de minute la trenul ce ne ducea catre destinatia finala: Timisoara.

In Timisoara m-am despartit de colegul meu ce s-a plimbat prin oras cat timp am facut vizita de serviciu la Regia de Transport.
Pe seara, ne-am plimbat prin centrul universitar si am dormit neintorsi in trenul spre Bucuresti-Targoviste.

In cateva cuvinte: Moldova, Ardeal, Banat.
In alte cateva cuvinte: Avem o tara extraordinara!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cea mai misto excursie in mult timp:).Avem o tara superba cu fete pe masura;)